۱۳۹۰ دی ۲۹, پنجشنبه

اوضاع وخیم ایران از دریچه آمارها!

 اوضاع وخیم ایران از دریچه آمارها!

جمعیت ایران
خبرگزاری مهر 25 آبان 1390، نوشت دبير ستاد سرشماری عمومی نفوس و مسکن از اتمام سرشماری خبر داد و اعلام کرد: جمعيت ايران بر اساس نتايج مقدماتی سرشماری عمومی نفوس و مسکن 75 ميليون نفر است.
طه نورالهی، دبير ستاد سرشماری عمومی نفوس و مسکن، با اعلام اين که بر اساس نتايج مقدماتی و اوليه سرشماری، جمعيت کشورمان حدود 75 ميليون نفر است، عنوان کرد: نتايج کامل سرشماری به زودی از طريق روابط عمومی مرکز آمار اعلام خواهد شد.
نورالهی، افزود: نتايج آمارگيری و سرشماری در تمام استان های کشور جمع آوری شده و در حال بارگذاری بر روی سايت مربوطه است.
لازم به ذکر است که انجام سرشماری توسط مرکز آمار ايران از روز 2 تا 22 آبان ماه جاری در سراسر کشور انجام شد. بر طبق آخرين سرشماری، نرخ رشد جمعيت ايران به 1/3 درصد کاهش يافته است. اين در حالی است که تا حدود ۲ دهه قبل، ايران با رشد ۴ درصدی جمعيت يکی از جوان ترين کشورهای جهان به حساب می آمد و از رشد جمعيتی بالايی برخوردار بود.
خامنه ای، در يکی از سخنرانی های خود در ديدار با مسئولان حکومتی، گفته بود: «من معتقدم کشور ما با امکاناتی که داريم می تواند ۱۵۰ ميليون جمعيت داشته باشد. هر اقدام و تدبيری که می خواهد برای متوقف کردن رشد جمعيت انجام بگيرد پس از ۱۵۰ ميليون انجام بگيرد.  
بايد منتظر تورم ۷۰ درصدی در ماه‌های آتی باشيم
قیمت دلار در بازار ارز ایران پس از چند روز نوسان در مرز ۱۷۰۰ تومان مانده است. روز جمعه ۲۲ دی ‌ماه، دلار در بازار ارز ایران به قیمت ۱۶۹۵ تومان معامله شده است. نوسانات شدید نرخ ارز در هفته ‌های گذشته پس از آن صورت گرفت که باراک اوباما، رییس ‌جمهوری آمریکا لایحه تحریم بانک مرکزی ایران را در روزهای پایانی سال ۲۰۱۱ امضا کرد. در پی این تحریم نرخ دلار در بازار روز دوشنبه ۱۲ ژانویه 2012 - ۲ دی 1390، به رقم بی ‌سابقه ۱۸۰۰ تومان رسید.
اسدالله عسگراولادی، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین درباره تاثیر افزایش نرخ ارز بر میزان تورم در ماه ‌های آتی گفته است با واردات دلار ۱۶۰۰ تومانی، اقتصاد ایران با مشکلات اقتصادی هم چون کمبود بسیاری از کالاها و قحطی مواجه خواهد شد که برای تهیه آن ‌ها یا باید متوسل به قاچاق شود یا این ‌که هزینه بسیاری بابت قاچاق کالا بپردازد.
به گفته عسکراولادی، تورم ماه جاری دی ‌‌ماه، با احتساب نوسانات ارزی ۴۰ درصد و بدون احتساب نوسانات نرخ ارز ۲۷ درصد است. به گزارش خبرگزاری پانا، رییس اتاق بازرگانی ایران و چین، اجرای مرحله دوم قانون هدف مند کردن یارانه ‌ها در شرایط تورم ۴۰ درصدی را به مصلحت نمی ‌داند.
اسدالله عسگراولادی، با بیان این که دولت در مرحله اول هدف مندسازی یارانه‌ ها، نتوانست تورم را مهار کند و به همین دلیل بخش تولید با مشکل مواجه شد، اجرای مرحله دوم هدف مندسازی یارانه‌ ها را خطرناک توصیف کرده است.
عسگراولادی در گفتگو با روزنامه شرق، چهارشنبه ۲۱ دی ‌ماه ۱۳۹۰، با اشاره به تورم ۴۰ درصدی امروز گفته بود با اجرای فاز دوم قانون هدف مندی يارانه ‌ها بيش از ۳۰ درصد نيز به تورم كنونی افزوده خواهد شد و بر همين اساس بايد منتظر تورم ۷۰ درصدی در ماه‌ های آتی باشيم.» 
جمعیت پنجاه میلیونی فقرا در ایران
اخیرا، در همایش «اقتصاد سلامت، چشم انداز و چالش‌ ها» گفته شده است: ۵۰ درصد شهروندان ایرانی توان تامین کالری مورد نیازشان را ندارند.
یک ماه بعد از این سخنان، مرکز آمار ایران سرانجام آمار درآمد‌ها و هزینه ‌های خانوارهای شهری و روستایی منتشر کرده است. اطلاعات و آماری که بیش از هر مساله‌ ای نشان دهنده شکاف عمیق میان هزینه‌ ها و درآمدهای خانوارهای ایرانی است.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در سال ۸۹ به طور متوسط هر خانوار شهری ماهیانه ۱۱۴ هزار و ۳۱۶ تومان و هر خانوار روستایی ۷۹ هزار تومان برای تامین هزینه‌ هایش کسری داشته است.
مرکز آمار ایران، اعلام کرده است: متوسط درآمد سالانه یک خانوار شهری در سال گذشته ۱۰ میلیون ۶۰۰ هزار تومان و متوسط درآمد یک خانوار روستایی پنج میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده است. این مرکز متوسط درآمد ماهیانه یک خانوار شهری را ۸۳۳ هزار تومان و متوسط درآمد یک خانوار روستایی را ۴۹۱ هزار و ۶۰۰ تومان اعلام کرده است.بر اساس نمونه گیری مرکز آمار ایران، یک خانوار شهری سالانه یازده میلیون و ۳۶۷ هزار و ۸۰۰ تومان و ماهیانه ۹۴۷ هزار و ۳۱۶ تومان هزینه دارد. میزان هزینه یک خانوار روستایی در سال هم شش میلیون و ۸۴۷ هزار و هفتصد تومان و در ماه ۵۷۰ هزار و ۶۴۱ تومان برآورد شده است.
مرکز آمار ایران، گفته است که هزینه ‌های یک خانوار شهری در سال ۸۹ به نسبت سال ۸۸ افزایش 14/6 درصدی داشته، در حالی که درآمد هر خانوار شهری 13/41 درصد افزایش یافته است. هم چنین هزینه ‌های یک خانوار روستایی در این مدت 15/55 درصد افزایش یافته در حالی که میزان افزایش درآمد یک خانوار روستایی 13/16 درصد گزارش شده است. بر اساس یافته ‌های این آمار گیری، اقلام خوراکی و دخانی ۲۳ درصد از سبد هزینه خانوارهای شهری و ۳۸ درصد هزینه خانوار‌های شهری را به خود اختصاص داده است.
خانوارهای شهری ۲۶ درصد و خانوارهای روستایی ۲۵ درصد از هزینه ‌های اقلام خوراکی را صرف خرید گوشت می‌ کنند.
سهم هزینه مسکن در سبد هزینه اقلام غیرخوراکی برای خانوارهای شهری ۴۲ درصد و برای خانوارهای روستایی ۲۶ درصد گزارش شده است. هم چنین مرکز آمار ایران اعلام کرده است؛ ۳۳ درصد خانوارهای شهری و روستایی هزینه زندگی اشان را از مشاغل مزدبگیری تامین می ‌کنند در حالی که ۱۸ درصد خانوارهای شهری و ۳۴ درصد خانوارهای روستایی از مشاغل آزاد کشاورزی و غیرکشاورزی تامین معاش می‌ کنند. ۴۹ درصد خانوارهای شهری و ۳۳ درصد خانوارهای روستایی نیز محل تامین درآمدشان را منابع مالی متفرقه اعلام کرده ‌اند.
یک ماه قبل که سمینارهای مختلفی در باره پیامدهای هدف مندی یارانه‌ ها برگزار شد و مدیران دولتی از موفقیت ‌هایشان گفتند، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و درمان در یک برنامه رادیویی اعلام کرد: ۲۳ درصد شهروندان ایرانی زیر خط بقاء قرار دارند.
رییس مرکز آمار ایران بهار امسال، جمعیت زیر خط فقر کشور را ۴۰ میلیون نفر اعلام کرد. بر اساس گفته ‌های عادل آذر، سی میلیون نفر از جمعیت کشور زیر خط فقر نسبی و ده میلیون نفر هم زیر خط فقر مطلق قرار دارند.
پیش از این پایگاه خبری «آینده»، در گزارشی اعلام کرده بود: دو سوم خانواده‌ های ایرانی زیر خط فقر قرار دارند. بر اساس یافته ‌های این گزارش ۴۸ میلیون نفر از جمعیت کشور در زیر خط فقر به سر می ‌برند
بیش از 80 درصد از کارگران سراسر کشور زیر خط فقر گذران زندگی می کنند.
ایلنا، 25/10/1390، نوشت: یک کارشناس مسائل کارگری اعلام کرد: بیش از 80 درصد از کارگران سراسر کشور زیر خط فقر گذران زندگی می کنند.
محمد رضا عمادی، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، ضمن اشاره به افزایش بی رویه نرخ خط فقر در کلان شهرهای کشور تصریح کرد: با توجه به این که نرخ خط فقر در کلان شهرهای کشور یک میلیون و 200 هزار تومان برآورد شده است، بیش از 80 درصد از کارگران فعال در واحدهای تولیدی حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار را دریافت می کنند.
او، نابرابری ها در توزیع امکانات را موجب افزایش نرخ خط فقر اعلام کرد و افزود: ‌ پیش بینی می شود تا پایان سال جاری نرخ خط فقر روندی صعودی به خود بگیرد.
عمادی، از افزایش تعداد واحدهای بحرانی در کشور خبر داد و افزود: ‌هم زمان با اجرای قانون هدف مندی یارانه ها به دلیل افزایش نرخ سوخت، واحدهای تولیدی کشور با بحران مواجه شده اند.
این کارشناس کارگری، خواستار افزایش سیاست های حمایتی دولت از کارگران شد و گفت: به دلیل عدم پرداخت یارانه واحدهای تولیدی از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد زیادی از کارگران از واحدهای تولیدی اخراج شده اند. او، تصریح کرد: افزایش حقوق تاثیری بر قدرت خرید ندارد و کارگران نیز این موضوع را پذیرفته اند که با افزایش حقوق نمی توان قدرت خرید کسب کرد زیرا تورم رشد خواهد کرد.
این کارشناس کارگری، افزود: کمک های غیر نقدی دولت مانند کاهش هزینه بیمه و کاهش هزینه مالیات و از سوی دیگر پرداخت کالا به کارگران بهتر از کمک نقدی است و این طرح بارها در جلسات مطرح شده امابه نتیجه نرسیده است
برای اشتغال فقط ۱۲۰ میلیارد دلار کمبود بودجه داریم
ایلنا، چهارشنبه، 14 دی ماه 1390 برابر با 4 ژانویه 2012، نوشت: نایب رییس مجلس شورای اسلامی، گفت: برای ثابت نگهداشتن نرخ بی کاری در کشور باید سالانه بیش از یک میلیون شغل ایجاد کنیم که این به معنی سرمایه گذاری سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار است.
محمدرضا باهنر، در هفتمین جشنواره قهرمانان صنعت و اقتصاد، تصریح کرد: در خوشبینانه‌ ترین حالت تمام منابعی که می‌ توانیم برای ایجاد اشتغال در کشور ایجاد کنیم از ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار فرا‌تر نمی‌ رود.
او، ادامه داد: برای رسیدن به رشد بالای شش درصد و ایجاد بیش از یک میلیون اشتغال در سال، ۱۲۰ میلیارد دلار بودجه کم داریم
طى يك سال فقط در تهران بيش از 180 واحد صنعتى تعطيل شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق، 14 دی 1390، سازمان صنايع كوچك و شهرك هاى صنعتى طى مصاحبه هاى متعدد اعلام كرد كه وضعيت واحدها به صورت هفتگى پايش مى شود تا صنعتگران مشكلى از حيث ارايه تسهيلات و حمايت هاى دولت نداشته باشند.
اما به رغم اين صحبت ها، توليد كنندگان در شهرك هاى صنعتى كه پيش از اين در شرايط خوبى به امر توليد مى پرداختند و افق هاى خوبى را ترسيم كرده بودند دچار مشكلات فراوان شده اند. به گزارش خبرنگار ما، شنيده ها حاکی از آن است که فقط در استان تهران بيش از 180 واحد صنعتى ورشکست شده اند
۵۰ درصد از کارگران زیر خط فقر
ایلنا،1390/8/30 ، نوشت: وزیر سابق کار دولت‌ های سازندگی و اصلاحات گفت: در حال حاضر دست مزدهای دریافتی جامعه کارگری پاسخ گوی سبد هزینه مختصر زندگی آن ‌ها نیست.
حسین کمالی، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، افزود: شاید بتوان گفت که اکثرکارگران کشور فقیرانه زندگی می‌ کنند و کمبود فرصت ‌های شغلی برای جوانان موجب شده است تا بسیاری از آن‌ها به رغم آمادگی برای کار در خانواده ‌های خود سربار حقوق اندک خانواده باشند.
او، ادامه داد: در حال حاضر ادامه حضور ۷۰۰ هزار بازنشسته در بازار کار ایران بیانگر آن است که حقوق بازنشستگی تکاپوی معیشت آن‌ ها را نمی‌ کند و مجبور هستند که دوران سال خوردگی و استراحت خود را نیز کار کنندو بخشی از فرصت ‌های شغلی را که می‌ تواند در اختیار جوانان قرار گیرد در اختیار بازنشستگان قرار گیرد.
به گفته او،‎‌ افزایش تعداد معتادان،میزان طلاق، کاهش ازدواج و افزایش تعداد زندانیان بی ‌ارتباط با بی کاری،‎‌ فقر و نداری نیست. کمالی، افزود: در صورتی که نرخ خط فقر را در کشور حدود یک میلیون تومان دست مزد در نظر بگیریم به این نتیجه می ‌رسیم که بیش از ۵۰ درصد از کارگران زیر خط فقر گذران معیشت می ‌کنند
مشکل ۸۰ هزار بازنشسته صنعت فولاد ايران
مشکل ۸۰ هزار بازنشسته صنعت فولاد ايران از روز ۲۳ آذر سال جاری در رسانه ها مورد توجه قرار گرفت که گفته شد ۳۲ هزار بازنشسته کارخانه ذوب آهن اصفهان تنها ۷۵ هزار تومان از حقوق بازنشستگی آبان ماه خود را دريافت کرده اند.
وب سايت قانون آنلاين، با اعلام اين مطلب نوشت که مسئولان ذوب آهن هيچ زمانی را برای پرداخت باقی مانده حقوق اين ۳۲ هزار بازنشسته مشخص نکردند.
قانون آنلاين، اشاره کرد که ذوب آهن اصفهان، بايد ماهيانه حدود ۴۰۰ ميليارد ريال بابت حقوق بازنشستگان خود پرداخت کند و اضافه کرد: به نظر می ‌رسد در هشتمين ماه سال جاری، کفگير مالی اين شرکت به ته ديگ خورده است و تا پايان سال، به بيش از ۱۲۰۰ ميليارد ريال نقدينگی، آن هم فقط برای پرداخت حقوق به اين بازنشستگان نياز دارد.
بر اساس اين گزارش، حقوق بازنشستگان ذوب آهن اصفهان در ماه های قبل از اين نيز طی ۲ يا ۳ مرحله به حساب آن‌ ها پرداخت می‌ شده است.
هم زمان، خبرگزاری های فارس و ايلنا گزارش هايی در مورد تجمع گروهی از اين بازنشستگان در مقابل مجلس در تهران منتشر کردند. تجمع کنندگان گفته بودند که به پرداخت نشدن حقوق ماهيانه و هم چنين مابه‌التفاوت حقوقی شان معترض هستند
ویران گری خذف سوبسیدهای دولتی از زبان نمایندگان مجلس
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به بحران مالی دولت در پرداخت یارانه های نقدی به مردم می گوید: «دولت در شرایط فعلی برای جبران کسری‌ ها و الزامات افزایش حداقل دو برابری نقدینگی پرداختی به مردم از محل هدف مندی یارانه‌ ها مکلف به افزایش قیمت ‌ها تا سقف ۱۰۰ درصد است
این نماینده مجلس، از برداشت غیرقانونی دولت محمود احمدی نژاد از سه منبع مالی کشور خبر داده است.
موسی الرضا ثروتی نماینده مجلس شورای اسلامی، می گوید: «بر اساس اطلاعات دریافتی، دولت مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومان از ۳ منبع بانک مرکزی،‌ درآمدهای نفتی و منابع اعتباری وزارت نیرو علاوه بر افزایش قیمت حامل‌های انرژی برای تأمین یارانه نقدی برداشت کرده است
پیش تر رییس کل دیوان محاسبات ایران در گزارشی اعلام کرده بود که دولت برای پرداخت یارانه‌‌ های نقدی، ۱۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از محل درآمد فروش نفت و بودجه عمومی کشور به صورت غیرقانونی برداشت کرده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی، رییس دیوان محاسبات ایران، ۲۱ شهریور 1390، گفته بود که «براین اساس دولت دو هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان (حدود سه میلیارد دلار) را از محل صادرات نفت برای هدف مندی یارانه ‌ها برداشت کرده که هنوز تسویه نشده است
به گفته رحمانی فضلی، «دولت باید تا پایان اسفند ۸۹، این مبلغ را تسویه می‌ کرد اما بنا به اعلام دولت، این مبلغ در سه ماه اول ۹۰ تسویه شده است که این، از نظر دیوان قابل قبول نیست
تخلف جدید دولت در اجرای طرح هدفمندی یارانه ها تنها محدود به برداشت غیر قانونی از محل درآمد فروش نفت نیست و رییس دیوان محاسبات در عین حال از «برداشت غیرقانونی» دولت از بانک مرکزی، علی‌ الحساب دریافتی از شرکت ‌های نفت و نیرو و بودجه عمومی کشور نیز خبر داده است.
عبدالرضا ثروتی، با اشاره به این که «در زمینه بهداشت و درمان، بهبود نظام بهره ‌وری، اصلاح چرخه نظام بانکی کشور، تامین اجتماعی و مباحثی از این دست، دولت عملکرد مثبتی نداشته است»، افزود: «علی ‌رغم گذشت یک سال از اجرایی شدن قانون هدف مندکردن یارانه ‌ها متاسفانه تا به امروز هنوز هیچ گزارش رسمی و مکتوبی در این رابطه توسط دولت به مجلس ارائه نشده است
ثروتی، می گوید: «با کسر ۳۵ هزار میلیارد تومان لحاظ شده در بودجه از کل ۵۴ هزار میلیارد تومان مصوبه مجلس، بالغ بر ۱۸ هزار میلیارد تومان کسری محرز است بنابراین برای تامین نقدینگی یارانه فعلی مردم با کسری ۱۸ هزار میلیارد تومانی مواجه هستیم
ثروتی «عدم اقدام دولت برای مقابله با افزایش بیش از ۲۰ درصد قیمت‌ ها طی ماه ‌های گذشته از سال ۹۰» را دلیل دیگری بر «عدم امکان رشد سه برابری نقدینگی پرداختی به مردم برشمرد» و تأکید کرد:‌ «دولت در شرایط فعلی برای جبران کسری‌ ها و الزامات افزایش حداقل دو برابری نقدینگی پراختی به مردم از محل هدف مندی یارانه‌ ها مکلف به افزایش قیمت ‌ها تا سقف ۱۰۰ درصد است
از سوی دیگر، خبرگزاری فارس ۱۹ آذر ماه 90، در گزارشی نوشت: «برخی نمایندگان معتقدند دولت مخصوصا لایحه بودجه را دیر ارائه می ‌کند که نمایندگان مجلس فرصت تغییر اساسی در لایحه بودجه نداشته باشند، اما آنچه مسلم است، هرچه دیرتر لایحه بودجه به تصویب برسد، به زیان اقتصاد کشور است
رضا اکرمی، عضو فراکسیون اصول گرایان مجلس از قول کارشناسان اقتصادی می ‌گوید: «امسال ۴۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم که حدود ۱۴ الی ۱۵ هزار میلیارد آن مربوط به اجرای طرح هدف مندکردن یارانه هاست
دولت در کنار کمبود بودجه، بدهی‌ های سنگینی نیز به نهادهای دیگر دارد. رضا اکرمی، می ‌گوید برخلاف تصریح قانون، دولت از ابتدای سال جاری از پرداخت یارانه مترو و اتوبوس رانی خودداری کرده است. شماری از نمایندگان از کمیسیون برنامه و بودجه‌ مجلس خواسته ‌اند «به عملكرد دولت در تخصیص و پرداخت اعتبارات یارانه بلیط حمل و نقل عمومی شهرها» رسیدگی کند.
بدهی‌ های میلیاردی در حالی افزایش می‌ یابد که دولت محمود احمدی ‌نژاد، پردرآمدترین دولت تاریخ ایران محسوب می ‌شود. سایت خبرآنلاین، ۱۸ آذر در گزارشی زیر عنوان «استقراض پردرآمدترین دولت در تاریخ ایران» نوشت، درآمدهای نفتی دولت احمدی‌ نژاد در شش سال و نیمی که بر سر کار است به حدود ۵۰۵ میلیارد دلار می ‌رسد.
خبرآنلاین، یاد آور می ‌شود «کل درآمد نفتی دولت ‌های اول تا هشتم (سال ‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۸۳) معادل ۴۳۳ میلیارد دلار بوده است.» این گزارش می ‌افزاید اگر درآمدهای مالیاتی، فروش اوراق مشارکت و فروش شرکت‌ های دولتی را نیز محاسبه کنیم مجموعه‌ درآمدهای دولت از سال ۸۴ تاکنون به ۷۲۰ میلیارد دلار می‌ رسد. خبرآنلاین، درآمد ۲۴ میلیارد دلاری از طریق فروش اوراق قرضه و مشارکت را نوعی «استقراض» خوانده و می ‌پرسد «چرا دولت ‌های نهم و دهم که بیش ترین درآمدها را حداقل طی سه دهه اخیر داشته ‌اند دست با استقراضی تا به این حد گسترده زده ‌اند؟» 
افزایش بهای مواد غذایی
خبرگزاری مهر و روزنامه‌ های «شرق» و «روزگار» در گزارش ‌هایی جداگانه از اثرات مخرب اجرای طرح هدف مندی یارانه‌ ها، چهار ماه پس از اجرای آن می ‌نویسند. حسینعلی شهریاری، رییس‌ کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، در مقاله ای که در روزنامه روزگار منتشر شده، از نگرانی نمایندگان مجلس نسبت به رشد سوء تغذیه می ‌نویسد و توضیح می‌ دهد: «دولت قول داد به مفاد قانون پای‌بند باشد، اما به رغم گذشت حدود ۴ ماه از اجرای طرح، آن‌ طور که باید به قانون عمل نکرده است
به نوشته شهریاری، قیمت مواد غذائی، به ویژه مواد پروتئینی در یکی دو ماه گذشته سیر صعودی داشته و باعث نگرانی نمایندگان مجلس شده است. تا جایی که اغلب نمایندگان مجلس نسبت به سلامت مردم نگران هستند و معتقدند با افزایش قیمت ‌ها دسترسی مردم به مواد غذایی کم تر خواهد شد.
شهریاری، در بخشی دیگر از مقاله خود توضیح می‌ دهد که «براساس قانون هدف مندی یارانه ‌ها ۳۰ درصد از درآمد ناشی از اجرای این طرح باید به تولید اختصاص می‌ یافت، اما این بخش از قانون نیز تا به حال اجرا نشده است. در بخش کشاورزی نیز، در شرایطی که هزینه تولید بالا رفته، پولی به تولیدکنندگان نرسیده است.» 
کودکان کار
خبرهای منتشره از وضعیت کودکان کار در ایران از کاهش میانگین سنی آنان، اعتیاد بخش عمده ای از آنان به مواد مخدر و افسردگی شدید، حکایت دارد.
میانگین سنی کودکان کار در ایران به 9 سال کاهش یافته است. 17 درصد از آنان مصرف‌ کننده سیگار و 11 درصدشان نیز مصرف کننده انواع مخدرها هستند. اینها کودکانی هستند که از انواع بیماری‌ های انگلی و پوستی، عفونت ‌های ادراری، پوسیدگی شدید دندان، تمایل به خودکشی و افسردگی شدید رنج می برند. گسترش بیماری های گوناگون در میان آنان نیز به عبارت زیر می باشد، بیماری‌ های چشمی 73 درصد، بیماری ‌های تنفسی 61 درصد، بیماری ‌های قلبی 64 درصد، اختلالات شنوایی 69 درصد و بیماری ‌های پوستی 82 درصد. طبق تحقیقات صورت گرفته برخی از کودکان نیز چند بیماری را با هم دارند
ازدواج ده ها هزار کودک در ایران
به گزارش تهران امروز از هرمزگان، در سه شهر اين استان پنج کودک زير ۱۰ سال ازدواج کردند. اين خبر از سوی مدير‌کل ثبت احوال هرمزگان اعلام شد.
رضا غلام‌ پور، از ثبت شش واقعه ازدواج با زوج ‌هايی کم تر از ۱۰ سال در اين استان طی ۱۰ ماهه سال‌ جاری هم خبر داد: «در ۱۰ ماهه سال‌ جاری تعداد ۱۵ هزار و ۴۹۶ واقعه ازدواج در هرمزگان به ثبت رسيده.» او، هم چنين اظهار داشت: «اين رقم نسبت به سال گذشته 57/3 درصد کاهش نشان می دهد. در ۱۰ ماهه سال‌ جاری تعداد شش ازدواج با رنج سنی کم تر از ۱۰ سال در استان به ثبت رسيده است که اين ازدوا‌ج‌ ها در شهرستان‌ هايی همانند بندرعباس، قشم و ميناب به ثبت رسيده است.
به گزارش منابع خبری ایرانی، تاکنون هشت صد هزار کودک در این کشور ازدواج کرده اند. به گزارش «سهام نیوز»، آخرین آمارهای ازدواج کودکان در حکومت اسلامی نشان می دهد که دختران بیش از پسران در فهرست ازدواج زود هنگام قرار می گیرند. در این گزارش آمده است که بیست و چهار هزار و پانصد و شش دختر زیر چهارده سال در برابر پنج هزار و پانصد و نوزده پسر ده تا چهارده سال (در سال هزار و سیصد هشتاد و پنج) نشان می دهد که دختران بیش تری با مردان بیش تر از سن خود ازدواج می کنند.
این گزارش می افزاید: بیست و پنج هزار نفر از هشتصد و چهل و هشت هزار کودک ازدواج کرده در سنین کم تر از هجده سال طلاق گرفته و حدود دوازده هزار نفر نیز همسران خود را از دست داده اند.
به گفته یک مسئول تهیه گزارش، در حال حاضر (سال تهیه گزارش) بیست و پنج هزار نفر ازکودکانی که ازدواج کرده بودند، طلاق گرفته اند. به گفته وی، پانزده هزار و شش صد نفراز این کودکان مرد و مابقی زن بوده اند. هم چنین یازده هزار و هشت صد نفر از این کودکان نیز به دلیل مرگ، همسر خود را ازدست داده اند
کودک آزاری
معاون امور اجتماعی و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور، از وقوع هفت هزار مورد کودک ‌آزاری طی سال گذشته در کشور خبر داد.
زنگانه در خصوص آخرین وضعیت کودک ‌آزاری و همسر آزاری در کشور گفت: اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی برای جلوگیری از مواردی هم چون سالمند ‌آزاری، معلول ‌آزاری، همسر ‌آزاری و کودک‌ آزاری راه ‌اندازی شد و در سال گذشته هفت هزار مورد کودک‌ آزاری و هشت هزار مورد همسر ‌آزاری به این اورژانس گزارش و توسط مددکاران بهزیستی به آن ها رسیدگی شد.
با وجود 7 هزار کود آزاری گزارش شده در سازمان بهزیستی٬ متاسفانه این روند باز ادامه دارد به گزارش ایسنا در پي وقوع يك مورد كودك آزاری در همدان٬ رييس پليس آگاهی همدان با تشريح جزئيات اين پرونده گفت: «آرش» قربانی آزار ناپدری معتادش به همراه مادرش به علت شدت جراحات وارده در بيمارستان بستری شدند
به گزارش اعتماد، مادری که کودک 16 روزه خود را با ضربات چاقو به قتل رسانده بود، در بخش روانی بيمارستان 22 بهمن مشهد بستری شد. مادر 20ساله ‌ای که گفته می ‌شود بر اثر افسردگی بعد از زايمان با چاقو ضربه‌ ای را به نوزاد 16 روزه خود وارد کرده بود، بعد از اين که از ناحيه قفسه سينه اقدام به خودزنی می‌ کند، به بيمارستان 22 بهمن منتقل شد
محدثه، دختر بچه سه ساله اهل بندرعباس یک شنبه شب با حال بسیار وخیم توسط پدر و مادر خود به بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی شهیدمحمدی آورده شد و بعد از معاینات اولیه پزشکان آثاری از کودک آزاری را در بدن او مشاهده کردند.  
19 شهریور ماه، خبرگزاری آفتاب از دریا و میرعلی از قربانیان کودک آزاری نوشت. دریا و میرعلی قربانیان تازه کودک‌ آزاری، توسط پدرشان به بیمارستان کودکان برده می‌ شوند و پدر که وحشت از آن داشت که فرزندانش را به دلیل ضرب و شتم بگیرند، تصادف را عامل کبودی ‌های روی اندام آن ها عنوان می‌ کند
در تاریخ 10 مهر ماه، خبرگزاری ها از شکنجه ساناز 5/2 ساله توسط والدینش خبر دادند. والدین معتاد در پی شکنجه دادن دختر 5/2 ساله‌ خود در بوئین زهرا از سوی پلیس دستگیر شدند و کودک آسیب ‌دیده با تلاش پزشکان از مرگ حتمی نجات یافت
روزنامه اعتماد، از کودک آزاری دیگری در مشهد پرده برداشت. سميه، دختر 13 ساله بر اثر شدت آسيب ‌های جنسی وارده در حالی در بهزيستی مشهد به سر می ‌برد كه هيچ نهاد و سيستم حمايتی در زمان مورد نياز از او حمايت نكرده بود
هزار کلاس درس در ايران ناايمن است
خراسان: به گفته ریيس سازمان نوسازى و توسعه و تجهيز مدارس کشور کلاس‌ هاى خشتى و گلى بزرگ ترين مشکل آموزش و پرورش است. اين کلاس ‌ها اغلب تخريبى است و بر اساس برآوردهاى اوليه حدود 131 هزار کلاس درس ناايمن و تخريبى در کشور وجود داشت که در 6 ماهه اول امسال 47 هزار و 123 کلاس درس تخريب و بازسازى شده و 84 هزار کلاس تخريبى باقى مانده است که تا دو سال آينده بازسازى خواهد شد. مرتضى ریيسى، در گفتگو با ايسنا، گفت: در حال حاضر علاوه بر اين تعداد کلاس ‌هاى ناايمن، 126 هزار کلاس درس نيز نياز به مقاوم‌سازى دارد که بايد برنامه ‌هاى مقاوم سازى آن ها در اولويت قرار گيرد
کشاورزی
​​چندی پیش خبرگزاری حکومتی مهر، نوشت: کردستان با دارا بودن شرایط مناسب، سال‌ های قبل یکی از قطب‌ های اصلی محصولات کشاورزی بود اما با رشد پدیده قاچاق شاخص فعالیت ‌های کشاورزی از ۳۵ درصد در سال ۷۵ به کم تر از ۲۸ درصد در سال ۸۵ کاهش پیدا کرده ‌است. رامین اسدی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر و با اشاره به وضعیت بی کاری در این استان در حال حاضر بیان کرد: «براساس آخرین اعلام مرکز آمار ایران نرخ بی کاری در کردستان ۱۱ درصد است که این میزان جمعیت ۶۰ هزار نفری بی کاران در استان را شامل می ‌شود.» 
ایرنا، نوشت: حسین بشارتی، رییس موسسه تحقیقات آب و خاک ایران گفت: «منابع خاک کشور به عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار دچار آسیب ‌های فراوانی شده ‌است و بیش از ۵۰ درصد خاک ‌های کشور دچار کمبود یک یا چند عنصر است.» 
محمدرضا نیشابوری، رییس انجمن علوم خاک ایران نیز در این پیوند گفت گه «در اثر فرسایش و هدر رفت خاک، سالانه 5/1 میلیون هکتار از اراضی زراعی کشور توان تولید خود را از دست می ‌دهد.» 
کمبود شیر
کمبود شیر از اواخر سال گذشته خورشیدی هم زمان با اجرای قانون هدف مندی یارانه ‌ها آغاز شد و امسال اوج گرفت. دولت در حال حاضر حدود ۲۰۰ میلیارد تومان به کارخانه ‌های تولید لبنیات بدهکار است. عدم پرداخت این بدهی‌ ها، سبب کاهش نقدینگی در صنعت تولید لبنیات و ورشکستگی پیاپی کارخانه ‌ها شده است.
به گفته رییس‌اتحادیه دامداران، ایران پیش از این با تولید سالانه بیش از ۹ میلیون تن شیر خام در زمینه تامین مصرف شیر داخلی خودکفا بود. اما اکنون روزنامه جهان صنعت گزارش می ‌دهد که به رغم افزایش ۱۰۰ درصد بر قیمت شیر، دست یابی به این ماده حیاتی که به ویژه برای تغذیه کودکان ضروری است، برای مردم بسیار دشوار شده است.
نرخ شیر پاکتی که از سوی مراکز توزیع در اختیار مغازه داران قرار می ‌گیرد، لیتری ۶۰۰ تومان تعیین شده است. اما این نوع شیر که مصرف عام دارد، در بسیاری مناطق توزیع نمی ‌شود.
روزنامه جهان صنعت می‌ نویسد: «کارخانه ‌ها باید بابت هر کیلو شیر تازه ‌ای که از دامدار می‌ خرند، ۵۰۰ تومان بپردازند. اما می‌ توانند یک کیلو شیرخشکی را که از چین، هند، استرالیا، هلند یا نیوزیلند می ‌خرند، با ده کیلو آب مخلوط کنند. به این ترتیب، هرکیلو شیر برای آن‌ ها ۲۵۰ تومان تمام می‌ شود و می ‌توانند خود را از ورشکستگی نجات دهند.» 
زندانیانی که مخفیانه اعدام شده اند
فهرستی که روز جمعه 16 دی 1390 برابر با 6 ژانویه 2012، توسط کمپین بین المللی حقوق بشر منتشر شده اسامی ۱۰۱ نفر را نشان می دهد که گفته می شود بدون اعلام رسمی، بین ۱۹ خرداد ۱۳۸۹ و ۲۹ آذر ۱۳۸۹ در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شده اند. این فهرست که همراه گزارش کوتاهی در این زمینه منتشر شده اولین منبعی است که در آن هویت و جزئیات مربوط به تعداد زیادی از اعدام های پنهانی وکیل آباد فاش شده است.  
سازمان عفو بین‌ الملل، پیش از این و در میانه ماه دسامبر اعلام کرده بود که تعداد کل اعدام ‌شدگان سال ۲۰۱۱ در ایران بالغ بر ۶۰۰ نفر است.
مجازات اعدام در ۹۶ کشور جهان از جمله در برزیل، ترکیه و رواندا به صورت رسمی لغو شده است. ۳۴ کشور دیگر دنیا چون کنیا، مراکش و روسیه نیز عملا مجازات اعدام را اجرا نمی‌ کنند. شاخص ‌ترین کشورها در اعدام محکومان عبارتند از چین، ایران، آمریکا، سوریه، عربستان سعودی و کره شمالی
ايسنا، دوشنبه، 16 آبان ماه 1390: دادستان عمومی و انقلاب مشهد گفت: سرقت اولین جرم از نظر فراوانی در شهر مشهد است. محمود ذوقی، به بیان وضعیت زندان‌ های مشهد پرداخت و گفت: آمار زندان مرکزی مشهد، اردوگاه چناران و کانون اصلاح و تربیت مشهد به طور میانگین وجود 0000/15  و 953/9 زندانی را نشان می‌ دهد. او، با بیان این که وضعیت زندان مشهد از حیث تراکم زندانی نامطلوب است، تصریح کرد: ظرفیت اسمی زندان مشهد حداکثر ۳٬۰۰۰ نفر است اما در حال حاضر ۱۳٬۰۰۰ زندانی داریم.  
فارس، 25 آبان 1390، نوشت: قائم‏ مقام حوزه پيشگيری از وقوع جرم و آسيب ‏های اجتماعی قوه قضاييه ضمن اشاره به وجود بيش از 10 ميليون پرونده جرايم در کشور، بر لزوم جريان نهضت پيشگيری از آسيب‏ های اجتماعی در کشور تاکيد کرد.
هراتی، افزود: برای مقابله با بيش از 10 ميليون پرونده جرايم در کشور چاره‏ ای جز اين برای مسئولان باقی نمانده است
۳۵ سال زندان و ۲۲۴۰ شلاق برای ۷۷ فعال آذربایجانی
گزارش ‌ها از وضعیت پرونده معترضان به سیاست ‌های حکومت اسلامی در خصوص خشک شدن دریاچه ارومیه و حامیان تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز در جریان مسابقات این تیم در لیگ بر‌تر فوتبال ایران، حاکی است که هفتاد و هفت شهروند آذربایجانی از سوی شعبه ۱۰۴ جزایی تبریز در مجموع به ۳۵ سال حبس تعزیری و ۲۲۴۰ ضربه شلاق محکوم شده ‌اند.
شهریور ماه سال جاری، هزاران نفر از مردم تبریز و ارومیه در اعتراض به خشک شدن دریاچه معروف این شهر و رد طرح دو فوریتی آبرسانی به این دریاچه در مجلس ایران و سخنان عده ‌ای از نمایندگان مبنی بر کوچ دادن آذربایجانی ‌ها، دست به تجمعات اعترضی زدند که با واکنش شدید نیروهای امنیتی و انتظامی ایران مواجه و در جریان آن صدها نفر دستگیر شدند.
این اعتراضات در بازی‌ های تراکتورسازی طی لیگ بر‌تر فوتبال ایران نیز تکرار شد که در جریان درگیری‌ ها شماری از طرفداران تیم فوتبال تراکتورسازی بازداشت شدند.
محمود احمدی ‌نژاد نیز اعتراضات به خشک شدن دریاچه ارومیه را «برخی سر و صداهای بلند شده» توصیف کرد و با طبیعی دانستن خشک شدن این دریاچه، ادعا کرد: «دریاچه ارومیه هر ۵۰۰ سال با چنین شرایطی روبه‌رو می ‌شود
دولت احمدی ‌نژاد، با گسترش اعتراضات مردمی، ۱۷ شهریور ماه اعلام کرد که ۹۵۰ میلیون دلار برای احیای دریاچه ارومیه اختصاص داده است.
دریاچه ارومیه که نیمی از آب خود را از دست داده است و در برخی نقاط آن، آب تا ۱۰ کیلومتر پس ‌روی داشته است، با ادامه این روند تخمین زده می ‌شود که تا سه سال آینده خشک شود و، به گفته محمدباقر صدوق، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، «در این صورت ۱۰ میلیارد تن نمک به صورت گرد و غبار و توفان بر سر ۶ میلیون نفر ساکن مناطق اطراف خواهد ریخت.» 
بر اساس آمار استخراج شده از گزارشات ماهانه هرانا، در سال ۲۰۱۱، تعداد موارد نقض حقوق بشر در حکومت اسلامی ایران قریب به ۸۰۰۰۰۰ فقره است. در همین سال، تقریبا ۶۰۰ نفر در ایران اعدام شد‌ند، بیش از ۴۰۰۰۰ کارگر از کار بی کار شدند. آمار و گزارشات حاکی هستند که در این سال بیش ترین تجاوزات به حقوق زندانیان اعمال شده است، تجاوزات حقوق صاحبان اندیشه در ردیف دوم و در ردیف سوم و چهارم حقوق کارگران و دانش جویان قرار می‌ گیرند
بهداشت و درمان
خبرگزاری فارس، نوشت: مرتضی صفوی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: «بیش از ۹۰ درصد از مردم ایران کلیسم کافی مصرف نمی ‌کنند و با حذف یارانه شیر مصرف شیر در بین مردم باز هم کم تر از قبل می‌ شود
او، اظهار داشت: «سرانه مصرف شیر در ایران بین ۸۰ تا ۹۰ کیلوگرم است. این سرانه در کشورهای دنیا بیش از ۲۵۰ کیلوگرم است و در برخی از کشورها نیز به ۵۰۰ کیلوگرم می‌ رسد.» مرتضی صفوی، افزود: «تقریبا ۳۰۰ واحد تولیدکننده شیر در کشور فاقد استانداردهای تعیین‌ شده هستند هم چنین کیفیت شیر کاهش پیدا کرده ‌است به دلیل این که کنترل کیفیت هزینه‌ بردار است در برخی از واحدهای تولیدکننده شیر رعایت نمی ‌شود.» 
خبرگزاری فارس: علی ‌اصغر شیرازی، دبیر انجمن علمی راینولوژی ایران گفت: «سالانه در تهران حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار عمل جراحی بینی انجام می ‌شود و در کل کشور این رقم به ۱۰۰ هزار می ‌رسد که در مقایسه با آمریکا که سالانه حدود یک میلیون جراحی بینی انجام می‌ شود رقم بالایی نیست.» 
خبرگزاری مهر، نوشته که با گذشت ۱۰ سال از تصویب قانون ممنوعیت استفاده از ماده خطرناک آزبست در ایران و به رغم سپری شدن مهلت ۷ ساله، کارخانجات تولیدکننده محصولات آزبستی هم چنان از این ماده سرطان زا استفاده می‌ کنند.
آزبست از مواد نسور خطرناک است که استفاده از آن در کشورهای پیشرفته از مدت‌ ها پیش ممنوع شده‌ است. به گزارش ایسنا، وحید نوروزی، مشاور معاون شهردار تهران در امور محیط زیست، گفت که «میزان الیاف آزبست در هوای تهران حدود ۵۰ برابر شهرهای اروپایی و آمریکاست و سرطان ‌زا بودن آلاینده آزبست محرز شده ‌است
او، افزود: «۴۲۰ هزار واحد صنعتی در کشور وجود دارد که حداقل ۸۰ هزار واحد آن از نظر زیست محیطی نیاز به کنترل جدی آلایندگی دارند و ده‌ ها کارخانه تولیدی در سراسر کشور وجود دارد که از آزبست در تولیدات خود استفاده می ‌کنند.» 
به گزارش میگنا، پنج شنبه 28 مهر 1390، رييس هفتمين كنگره سراسری انجمن سرطان ايران گفت: حدود 400 هزار بيمار سرطانی در ايران وجود دارند و در حال حاضر سرطان سومين عامل مرگ و مير در كشور است.
دكتر پيام آزاده، گفت: سرطان يك بيماری منفرد نيست، بلكه بسياری از بيماری ها را شامل می شود. بيش از 100 نوع متفاوت سرطان وجود دارد كه به همين علت بحث و تبادل نظر و سياست گذاری در اين زمينه بسيار حائز اهميت است
به گزارش مهر، چهارشنبه 27 مهر 1390، دکتر محبوبه دینی افزود: مطالعات در ایران نشان می دهد مجموع سال های از دست رفته ناشی از پوکی استخوان 36 هزار و 27 سال است که 18 هزار و 757 سال آن متعلق به مردان و 17 هزار و 270 سال آن متعلق به زنان است
روزنامه خراسان، شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۰، از «رشد ۱۰ درصدی تعرفه‌ های دندان ‌پزشکی و کاهش ۳۰ درصدی مراجعه به دندان‌ پزشکان» خبر داده است.
علی یزدانی، عضو شورای عالی نظام پزشکی ایران، به روزنامه خراسان گفته است که «رشد ۳۰ درصدی هزینه مواد مصرفی دندان‌ پزشکی در کشور» و «تورم موجود باعث شده میزان مراجعات بیماران به مطب ‌های دندان ‌پزشکی نسبت به سال گذشته حداقل ۳۰ درصد کاهش یابد.» 
روزنامه ابتکار، دوشنبه 2 آبان ماه 1390: ايران يکی از مصرف کننده های بزرگ لوازم آرايشی دنياست. آن طور که آمار نشان می دهد، بيش از يک ميليارد و 500 ميليون دلار لوازم آرايشی - بهداشتی در ايران مصرف می ‌شود. آن طور که معاون پيشگيری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته، سالانه 800 ميليون دلار محصولات آرايشی و بهداشتی قاچاق وارد کشور می ‌شود
خبرگزاری فارس، نوشت: عباس صداقت، رییس اداره ایدز وزارت بهداشت گفت: «براساس آمار جمع ‌آوری شده از دانشگاه‌ های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، تا تاریخ اول تیر ماه سال ۱۳۹۰ مجموعا ۲۳ هزار و ۱۲۵ نفر افراد مبتلا به اچ.‌آی‌.وی - ایدز‌ در کشور شناسایی شدند
او، افزود: «از این آمار، 5/91 درصد را مردان و 5/8 درصد را زنان تشکیل می‌ دهند و تاکنون ۳۰۵۴ نفر مبتلا به ایدز شناسایی شده و ۴۳۱۱ نفر از افراد مبتلا فوت کرده‌ اند.» 
ايلنا، دوشنبه، 9 آبان ماه 1390، نوشت: مجری طرح پزشک خانواده گفت: «به دليل كمبود پزشك در روستاها اوايل مهر ماه و در زمان جابه ‌جايی پزشكان مشكلاتی وجود دارد
محمد شريعتی، با بیان مشکلات و نارسایی ‌های این طرح در بخش روستا گفت: «از مجموع 7 هزار و 272 پزشک مورد نیاز تنها 5 هزار و 103 پزشک در اختیار داریم و با كمبود 2 هزار و 169 پزشک مواجهیم.» 
ایلنا، دوشنبه، 9 آبان ماه 1390: رييس انجمن روانپزشكان، ضمن بيان اين مطلب كه كيفيت آموزش تخصصی روانپزشكی در سطح دانشگاه ‌های علوم پزشكی مطلوب است، عنوان كرد: «با كمبود 10 هزار نفری روانپزشك در كشور روبرو هستيم.» غلامرضا ميرسپاسی، در نشستی كه به مناسبت برگزاری همايش سالانه انجمن روانپزشكان برگزار شد، گفت: «هم ‌اكنون بيش از 1500 فارغ‌ التحصيل روانپزشك در كشور داريم
مظاهری، در ادامه به كمبود تخت ‌های روانپزشكی در كشور اشاره كرد و گفت: «هم ‌اكنون 10 هزار تخت روانپزشكی در سراسر كشور وجود دارد كه طبق استاندارد اين ميزان تخت بايد سه برابر شود.»  
خبرگزاری فارس، 12 آبان 1390، سیدضیاء الدین مظهری متخصص تغذیه گفت: سوء‌ تغذیه در ایران بسیار گسترده است و 80 درصد از ایرانیان دارای شکم سیر ولی دچار گرسنگی سلولی هستند. گرسنگی سلولی در افراد مرفه جامعه هم چنین در افرادی که توان مالی پایینی دارند، وجود دارد؛ سوء تغذیه بسیار خطرناک است و موجب بروز بیماری ‌های مزمن می ‌شود.
او، در ادامه بیان داشت: فشار خون، نقرس، آرتریت ‌ها، چربی خون و بیماری ‌های مفصلی از جمله بیماری ‌هایی است که سوء تغذیه موجب بروز آن ها می‌ شود
خبرگزاری مهر، دوشنبه، 16 آبان ماه 1390: رییس چهارمین کنگره بین ‌المللی هپاتیت تهران با اعلام این که 4/1 میلیون نفر در کشور مبتلا به هپاتیت B هستند، از درمان رایگان بیماران هموفیلی و تالاسمی مبتلا به هپاتیت خبر داد.
دکتر سیدموید علویان، با اعلام این که هپاتیت B و C زمینه بیماری مزمن کبدی را فراهم می ‌کنند، افزود: ۱٬۴۰۰٬۰۰۰ در کشور مبتلا به هپاتیت B هستند که متاسفانه حدود ۹۰ درصد آن‌ها شناسایی و تشخیص داده نشده ‌اند.
علویان، علت کاهش شیوع هپاتیت B در ایران را انجام برنامه واکسیناسیون و افزایش سطح آگاهی جامعه دانست و افزود: انجام آزمایش خون به شناسایی و تشخیص هپاتیت B کمک می‌کند.
وی، تنها مشکل حال حاضر بیماران مبتلا به هپاتیت B در کشورمان را هزینه‌ های دارو و آزمایش عنوان کرد و گفت: حدود ۱۰ درصد داروهای مورد نیاز این بیماران تحت پوشش بیمه نیست. او، با عنوان این مطلب که هر سال ۲ تا ۳٬۰۰۰ نفر از مبتلایان به هپاتیت C در کشور درمان می ‌شوند، نداشتن توان مالی را از مهم ‌ترین علل درمان نشدن این قبیل بیماران دانست
آمار تکان دهنده مواد مخدر در ایران
خبرگزاری مهر، شنبه، 17 دی ماه 1390 برابر با 7 ژانویه 2012، نوشت: در هر دقیقه دو کیلو مواد مخدر در کشور کشف می ‌شود و در هر ساعت ۳۰ فروشنده مواد مخدر و معتاد دستگر می ‌شوند.
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر، به تازگی از کشف ۳۳۰ تن ماده مخدر در کشور در ۹ ماه امسال خبر داده است. هم چنین در ۹ ماهه نخست امسال هفت استان رکورد دار کشف مواد مخدر بوده اند و ۸۰ درصد از کشفیات امسال را به خود اختصاص دادند. در این میان سیستان و بلوچستان، به عنوان خط مقدم برخورد با ورود مواد مخدر رکورددار بیش ترین میزان کشفیات است و پس از آن فارس، خراسان جنوبی، هرمزگان، یزد، کرمان و خراسان رضوی قرار دارند
به گزارش خبرگزاری مهر، ۱۳۹۰/۰۹/۰۵، سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: از کل فوتی های سوء مصرف مواد مخدر در هفت ماهه امسال دو هزار و 37 نفر مرد و 132 نفر زن بودند؛ در حالی که تعداد زنان فوت شده بر اثر اعتیاد در هفت ماهه اول سال گذشته 105 نفر و تعداد مردان فوت شده یکهزار و 979 نفر بوده است.
بر اساس این گزارش بیش ترین فوتی های سوء مصرف مواد در نیمه اول امسال با عدد 595 نفر مربوط به استان تهران است و پس از آن استان اصفهان با 228 و فارس با 158 فوتی در رتبه های بعدی قرار دارند.
هم چنین استان های کردستان و آذربایجان شرقی با هفت و بوشهر و ایلام با 9 فوتی به ترتیب کم ترین میزان مرگ ناشی از سوء مصرف مواد مخدر را داشته اند.
گفتنی است تعداد کل متوفیات سوء مصرف مواد مخدر در سال گذشته سه هزار و 656 نفر بوده که یکهزار و 785 نفر آنان در نیمه اول سال و یکهزار و 871 نفر آنان در نیمه دوم سال جان باختند. بر اساس آمار های موجود معمولا مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر در نیمه دوم هر سال بیش تر است زیرا در این ایام مرگ کارتون خواب های معتاد بر اثر سوء تغذیه و سرمازدگی به آمار فوتی های سوء مصرف مواد اضافه می شود
مرگ ماهانه دست کم 13 زن به دلیل اعتیاد
خبرگزاری فارس، چهارشنبه، 21 دی ماه 1390 برابر با 11 ژانویه 2012، نوشت: یک استاد دانشگاه و آسیب ‌شناس اجتماعی با اشاره به افزایش 4‌ درصدی مرگ به دلیل اعتیاد گفت: طی 10 ماه گذشته به طور متوسط ماهیانه 13 زن جان خود را بر اثر اعتیاد از دست داده ‌اند و استان تهران، اصفهان و فارس در این زمینه رتبه اول تا سوم را دارند. این آسیب‌شناس اجتماعی عنوان کرد: آثار ویرانگر مواد مخدر در ساختمان ایمنی و روانی زنان 3 برابر بیش تر از مردان است و موجب عوارضی هم چون نازایی، سرطان، ریزش مو و نرمی استخوان می‌شود
اختلالات روانی
شفاف، 28 مهر 1390، نوشت: ... مساله سلامت روان به خصوص در دنيای ماشينی امروز، آن قدر اهميت دارد که سازمان جهانی بهداشت امسال را با عنوان «پيش به سوی سرمايه گذاری در سلامت روان» نام گذاری کرده است. به گفته مديرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتياد وزارت بهداشت حکومت اسلامی، ميزان شيوع اختلالات روانی در زنان ۲۶ و در مردان ۱۶ درصد است. اين در حالی است که زنان ۴۹ درصد جمعيت کشور را تشکيل می دهند.
ناصحی، پيش از اين نيز در روز جهانی کودک به طور رسمی اعلام کرده بود، ۲۰ درصد کودکان کشور نيز به اختلالات روانی دچار هستند. او، در اين باره گفته بود: «متاسفانه در ايران نيز مانند بسياری از کشورهای دنيا آمار اختلالات روان در سطح بالايی قرار دارد؛ مطابق آخرين آمار که مربوط به ۱۰ سال پيش است بيماری ‌های روان در بزرگ سالان کشور از متوسط شيوع ۲۱ درصدی برخوردار است که البته اين آمار در برخی مناطق بالا‌تر و در برخی مناطق کشور پايين‌ تر است و بررسی ‌ها نشان می ‌دهد دست‌ کم ۲۰ درصد کودکان کشور نيز با اختلالات روانی روبرو هستند
بر اساس آمار، افسردگی، اعتياد و اختلالات دو قطبی به عنوان سه بيماری اصلی در اختلالات روانی هستند که در جامعه ايرانی رواج دارند.
دکتر مصطفی معين، ریيس کرسی يونسکو در آموزش سلامت، با اشاره به آمار افراد مبتلا به اختلالات روانی در ايران که حدود ۳۰ درصد تخمين زده می ‌شود، افزود: ۷۰ درصد بيماران در جهان به دليل ترس از «انگ» و «تبعيض» از مراجعه به روانپزشکان خودداری می ‌کنند
فروش کلیه
هزينه پيوند کليه يک ميليون تومان گران شد تا شرايط بازار سياه و غيرقانونی خريد و فروش اعضای بدن برای دلالان و سودجويان داغ شود. به گزارش مهر، 23 آبان 1390، شيوع بالای بيماری های غيرواگير هم چون ديابت که منجر به تخريب کليه و ساير اعضای بدن می شود، باعث شده تا آمار بيماران دياليزی و نيازمند پيوند کليه در کشور نيز افزايش يابد. اين موضوع در کنار آمار پايين اهدای عضو از بيماران مرگ مغزی، شرايطی را به وجود آورده تا پيوند کليه از افراد زنده در اولويت قرار داشته باشد.
مصطفی قاسمی، ریيس انجمن خيريه حمايت از بيماران کليوی کشور با اعلام اين که هزينه دريافت کليه از اهداء کننده يک ميليون تومان گران تر شده است، گفت: در سال 89 تعداد دو هزار و 285 پيوند کليه در کشور انجام شده است که هزار و 690 مورد آن از افراد داوطلب و 595 پيوند هم از بيماران مرگ مغزی بوده است. او، افزود: تا کنون بيماران دياليزی برای پيوند کليه می بايست 5 ميليون تومان به اهدا کننده پرداخت می کردند که اين مبلغ به 6 ميليون رسيده است که اين مبلغ را خود بيمار بايد پرداخت کند. قاسمی، با اشاره به مبلغ يک ميليون تومان هديه دولت به اهدا کننده کليه، هزينه پيوند کليه در روال قانونی را 7 ميليون تومان دانست
بازار داغ دعانویسی
«۷۵ درصد از 7 و نيم ميليون ايرانی مراجعه کننده به رمالان و عانويس ‌ها افراد تحصيل کرده هستند» خبرگزاری فارس، 6 آبان 1390، به نقل از رئوفه قيومی، کارشناس سلامت روان وزارت بهداشت و درمان، گزارش داد: «سه چهارم مراجعان به دعانويس ‌ها افراد تحصيل کرده هستند
اين آمار به وضوح نشان می دهد 7 و نيم ميليون نفر ايرانی در سال گذشته به جادوگران کوپنی مراجعه کرده اند که سه چهارم آن ها يعنی بيش از 5 ميليون نفرشان، تحصيل کرده هستند. مراجعه به رمال ها و جادوگران، طی سال ‌های اخير در کشور روندی افزايشی داشته و در اشکال گوناگونی مثل رمل، اسطرلاب، فال قهوه، فال چاي، فال نخود، پيش گويی، کف‌ بينی، طلسم و طلسم ‌شکنی، جادو و ادعاهای گوناگون درباره ارتباط با عالم متافيزيک ظاهر شده است.
کارشناسان معتقدند درآمد رمال هايی که کار و بارشان گرفته، سکه است. آن ها می گويند يک رمال موفق و معروف! بين 4 تا 6 ميليون تومان، درآمد ثابت ماهانه دارد. اين در حالی است که پايه حقوق و دست مزد يک کارگر تمام وقت در امسال، تنها 330 هزار تومان تعيين شده، به بيان ديگر، رمال ها بين 15 تا 20 برابر يک کارگر، جيب مشتريان خود را خالی می کنند
کشف ۹ هزار امام زاده
سایت محافظه‌ کار «سیاست ‌نامه» در گزارشی اعلام کرد در ۳۰ سال گذشته به طور میانگین ۳۰۰ امام زاده در سال به امام زاده‌ های کشور افزوده شده و تعداد امام زاده ‌های ایران ۷ برابر شده ‌است.
این سایت، با ابراز نگرانی از افزایش «امام زاده‌ های دروغین» در ایران نوشته است که «تعداد امام زاده ‌ها در اوایل انقلاب ۱۵۰۰ تن بوده که متاسفانه به ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن» افزایش یافته ‌است.
به نوشته این سایت، «بیش از پنج هزار تن از امام زادگان مدفون در ایران را به نام امام موسی کاظم نسبت می‌ دهند
به گزارش سایت «سیاست ‌نامه»، استان اصفهان به دلیل شرایط آب و هوایی و تعدد مناطق روستایی یکی از پر امام زاده‌ ترین استان ‌های کشور پس از استان‌ های شمالی محسوب می ‌شود.
به نوشته این سایت، «تنها در یکی از شهرستان ‌های استان اصفهان به نام خوانسار حدود پنج امام زاده وجود دارند که دو تن از آن‌ ها دو سال پیش یعنی در سال ۸۸ طی اتفاقی نادر کشف شدند
این سایت می ‌نویسد که ایجاد این امام زاده ‌ها با «قصه ‌ها، رویاپردازی‌ ها و خواب‌ های دیده و ندیده برخی اهالی» آغاز می‌ شود و «کم تر کسی به نسب‌ شناسی مقبره مذکور شک می ‌کند
خبرگزاری مهر، دوم اردیبهشت ‌ماه 90، از شناسایی مقابر ۳۲ امام زاده جدید طی سال گذشته در استان مازندران خبر داد و نوشت که «سال گذشته با ۲۰ میلیارد ریال اعتبار از محل بودجه‌ های ملی، استنی و نذورات، احداث مقابر ۱۳۲ امامزاده مازندران آغاز شده که بخشی از مراحل ساخت و تجهیز آن ها در سال جاری ادامه دارد.» 
تبلیغات مذهبی
ایرنا: محمدمهدی طباطبایی، رییس موسسه جامعة القرآن الکریم گفت که هم ‌اکنون این موسسه نزدیک به ۶۰۰ شعبه در سطح کشور دارد و بیش از ۱۵۰ هزار نفر در این موسسه تحصیل می ‌کنند.
او، اظهار داشت که «مرکز اصلی این موسسه در قم است و این مرکز در برخی کشورها نیز شعبه دارد که در این مراکز مراحل مختلف آموزش قرآن کریم اعم از روخوانی، تجوید، قرائت حفظ و غیره آموزش داده می‌ شود.» 
خبرگزاری فارس، نوشت: غلام‌ عباس موسوی، مدیرکل امور مبلغان دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، از اعزام ۸ هزار مبلغ در ماه رمضان به سراسر کشور خبر داد. او، در مورد ماموریت‌ های این مبلغان به «تبلیغ چهره به چهره، قرائت دعاهای ماه رمضان، برگزاری حلقه‌ های معرفت، و اقامه نماز جماعت» اشاره کرد
نابودی بناهای تاریخی
خبرگزاری مهر، نوشت: ارگ بهارستان بیرجند میراث به جا مانده از دوره افشاریه در حالی غزل خداحافظی را سر می ‌دهد که گزارش ‌های رسانه‌ ها در دو سال گذشته هم نتوانست آن را نجات دهد.
بنا به این گزارش «تجاوز نهادهای مختلف به حریم این بنای تاریخی عامل تخریب بنا بوده‌ است» و مسئولان میراث فرهنگی متهم اصلی در پرونده تخریب ارگ بهارستان را بنیاد مستضعفان می‌ دانند، اما بنیاد مستضعفان این اتهام را رد می‌ کند.
این ارگ تاریخی که پناهگاه لطفعلی خان زند و دیگر همراهان وی نیز بوده ‌است در سال‌ های ۱۲۰۵ و ۱۲۰۶ هجری قمری ساخته شده و یکی از بزرگ ‌ترین و با شکوه‌ ترین باغ‌ های ایرانی بوده ‌است
حوادث
آفتاب، شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۰، نوشت: محمود مظفر با اعلام آخرین آمار وقوع حوادث در 6 ماهه نخست سال جاری کشور گفت: تعداد کل حوادث هشت هزار و 64 مورد بود که در این حوادث 42 هزار و 208 نفر حادثه دیده و 24 هزار و 986 نفر مصدوم شدند.
او، افزود: تعداد نجات یافتگان 40 هزار و 650 نفر بوده که با اقدامات نیروهای امدادی سازمان امداد و نجات کشور 16 هزار و 302 مورد درمان سرپایی و هشت هزار و 690 نفر به بیمارستان انتقال یافتند
قربانیان تصادفات جاده ای
مهر، 21 آبان 1390: 85 درصد تلفات جاده ای در جهان متعلق به ايران است. ریيس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تربيت مدرس گفت: طی سال گذشته 3/1 ميليون نفر بر اثر تصادفات جاده ای در جهان کشته شدند که از اين تعداد 85 درصد مربوط به ايران است.
ايلنا، یک شنبه، 1 آبان ماه 1390: «طبق آمار غیررسمی، تعداد کشته ‌شدگان تصادف‌ های کشور سالانه 30 هزار نفر است. اين در حالی است ‌كه آمار كلی شهدای جنگ تحميلی در 8 سال جنگ تحميلی، ۲۱۳ هزار و ۲۵۵ نفر بوده ‌است.
استادیار بخش علوم و مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه شیراز، با اعلام تعداد غیررسمی کشته‌ شدگان در تصادفات، گفت: «تعداد معلولان قطع نخاع‌، قطع اعضاء و دیگر مجروحیت ‌ها رقمی نزدیک به 10 برابر اعداد فوق است
بررسی آمار حوادث 6 ماهه نخست سال جاری کشور در مقایسه با سال گذشته نشان می ‌دهد تعداد مجروحان 5/2 برابر و تعداد حوادث 30 درصد افزایش یافته است.
بنابر اسناد رسمی حکومت اسلامی، سالانه حدود ۸۰۰ هزار تصادف در ایران روی می دهد و ایران در ردیف اول حوادث مرگ بار جاده ای جهان قرار دارد. برآورد خسارات تصادفات، چندان آسان نیست اما برخی، میزان آن را سالانه بیش از پنج هزار میلیارد تومان (بیش از ۵ میلیارد دلار) برآورد می کنند.
به قول اسدالله جولایی رییس «ستاد دیه»، تصادفات رانندگی در ایران در ۳۰ سال اخیر ۸۰۰ هزار نفر کشته و ۹ میلیون مجروح برجای گذاشته است.
ریيس سابق پليس راهنمايی و رانندگی تهران بزرگ، اعلام کرد: يک کيلومتر راه کاملا ايمن در کشور نداريم. تصادفات رانندگی مستقيما جان شهروندان را هدف قرار داده و عوارض آن مانند آلودگی هوا نيز عامل ۲۰ درصد مرگ و ميرها در تهران است
غرق شدگان
سایت آفتاب، یک شنبه 15 آبان ماه 1390: از مجموع ۷۶۹ نفری که در ۶ ماه نخست امسال غرق شدند، ۶۵۵ نفر مرد و ۱۱۴ نفر زن بودند و به عبارتی از هر ۶ نفر غرق شده، یک نفر زن بوده است.  
واردات سنگ قبر و تخم مرغ از چین
روزنامه خراسان دوشنبه، 2 آبان ماه 1390، نوشت: وقتی می شنويم سنگ قبر و تخم مرغ از چين وارد می شود و ميلگرد چينی هم در ساخت و سازها به کار می رود، ورود داروهای چينی به بازار دارويی کشور نمی تواند دور از ذهن باشد.
اخيرا اخباری درباره مرگ و مير برخی افراد به دليل استفاده از اين داروها منتشر که البته بلافاصله توسط مسئولان تکذيب شد
فساد گسترده اقتصادی در حکومت اسلامی ایران
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با انتقاد از عملکرد دولت در مبارزه با مفاسد اقتصادی، درباره پرونده بدهکاری ۵۰ هزار میلیارد تومانی برخی افراد به بانک ‌ها، گفت: تخلف محرز بانک ها در اعطای وام‌ های میلیاردی به افراد خاص، جرات شکایت را از آن ‌ها گرفته است.
موسی ‌الرضا ثروتی، گفت: هنوز تکلیف بدهکاری ۵۰ هزار میلیارد تومانی برخی افراد به بانک ها مشخص نشده است؛ بدهکاری که حدود ۱۰ هزار میلیارد آن مربوط به ۸ نفر است
خبرگزاری دانش جويان ايران - تهران، 1390/09/02، نوشت: بدهی گروه آريا به گمرك در حدود 8 تا 9 ميليارد تومان است كه به دليل مسدود بودن حساب‌ های اين شركت تاكنون وصول نشده است
نایب رییس تحقیق و تفحص از بانک ها گفت: با اتمام کار هیئت، تخلف بانک ها محرز شده و جالب این جاست که ۵۳ درصد منابع وام بانک ها تنها در دستان ۲ هزار نفر می چرخد.
نادر قاضی پور، نماینده ارومیه در مجلس در گفتگو با جهان با بیان این که ما در روند تهیه گزارش با تخلفات زیادی از سوی بانک ها مواجه شدیم، افزود: به عنوان مثال مشاهد کردیم میلیون ها ایرانی که برای گرفتن وام به بانک ها مراجعه می کنند، تنها ۴۷ درصد منابع وام بانک به آن ها اختصاص یافته اما ۵۳ درصد این منابع تنها در دستان ۲ هزار نفر می چرخد
رقم قاچاق کالا بالاتر از 225 میلیارد تومان است
بولتن نیوز، 2 آذر 1390، نوشت: تنها آمار اعلام شده از سوی گمرک دوغارون و گمرک مشهد در مورد میزان تخلف 17 شرکت خوشنام صادرات فرآورده های نفتی طی سال 90 که نوع کالای اظهار شده آن ها با نتیجه آزمایشگاه های استاندارد متفاوت است، نشان می دهد که میزان جریمه این شرکت ها تنها در یک گمرک یعنی گمرک دوغارون حدود 155 میلیارد تومان بوده است.
براین اساس، اگر میزان تخلف یا قاچاق کالا به میزان نصف جریمه ها باشد حدود 75 میلیارد تومان تنها توسط 17 شرکت خوشنام تخلف یا قاچاق در یک گمرک صورت گرفته است و اگر سایر گمرک ها، و سایر کالاهای قاچاق را در نظر بگیریم قطعا رقم قاچاق بیش از رقم 225 میلیارد تومان است و نه تنها کاهش نیافته بلکه افزایش یافته است و سوال این است که چرا آمار تخلف شرکت های خوشنام به آمار قاچاق کالا اضافه نشده است؟
اگر تخلفات صادراتی در حوزه فرآورده های نفتی در گمرکات بندرعباس، کردستان، سیستان و بلوچستان و... را به آن ها اضافه کنیم رقم قاچاق فرآورده های نفتی بسیار بالاتر از رقم 225 میلیارد تومان اعلام شده توسط معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
این در حالی ست که رقم 225 میلیارد تومان قاچاق کالا تنها مربوط به گمرکات است در حالی که اگر تخلفات شرکت های خوشنام را به تنهایی در نظر بگیریم، رقم قاچاق و تخلف بسیار بیش تر از 225 میلیارد تومان است و مشخص نیست که چرا آمار تخلف شرکت های خوشنام را جزو آمار قاچاق در نظر نگرفته اند.
معمارنژاد، ميزان مبلغ وصول نشده به گمرك را در حدود 8 الی 9 ميليارد تومان اعلام كرد. او، در پايان ارزش ميزان قاچاق كالا در سال گذشته را برابر برآورد ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز، 5/14 ميليارد دلار ذكر كرد
واحد مرکزی خبر، نوشت: فتح ‌الله زمانیان، رییس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس آگاهی ناجا گفت: «در پنج ماهه گذشته حدود ۳۹۳ باند که فعالیت گسترده ‌ای در حوزه قاچاق کالا و ارز از جمله کالاهای گمرکی، دخانی، ممنوع و سوخت داشتند دستگیر شدند
او، افزود: «هم چنین متهمانی که در این خصوص با این میزان کشفیات دستگیر شده ‌اند ۳۲ هزار و ۴۰۰ نفر هستند که در زمینه موضوعات مختلف قاچاق دستگیر و تحویل مقامات قضایی شده‌ اند.» به گفته فتح‌ الله زمانیان، در ایران «در پنج ماهه گذشته به ارزش بیش از ۳ هزار و ۹۷۶ میلیارد و ۴۴۶ میلیون ریال کالای قاچاق کشف شده است.» 
18 میلیون گوسفند و 2 میلیون بستنی؟
خبرگزاری فارس: «در برنامه شب گذشته ۹۰ رییس هیئت مدیره باشگاه سپاهان ابعاد دیگری از اتفاقات رخ داده در دوران مدیریت ساکت را فاش کرد.» در ادامه این برنامه در مورد بدهی‌ های باشگاه فوتبال سپاهان اصفهان صحبت شد که غلامحسین حسینی در این مورد به عادل فردوسی ‌پور، گفت: «۸۰ درصد بودجه سال ۹۰ را گرفته ‌ایم که بخش عمده ‌ای از آن برای بدهی ‌ها رفته ‌است. ۱۸ میلیون برای گوسفند و ۲ میلیون برای بستنی در این باشگاه هزینه شده بود که آن را پرداخت کردیم
حسینی، رییس هیئت مدیره سپاهان هم چنین گفت که «چرا در سفرها اعضای خانواده برخی مسئولان سابق هم بودند که محسن پورسینا، رییس قبلی هیئت مدیره سپاهان، جواب داد در سفر به سوریه این اتقاق افتاد و ۱۱۰ نفر به این سفر رفتند.» 
قتل و جنایت
مهر، در باره قتل و جنایت در کشور، نوشت: محمد مصطفایی، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی کشور با اشاره به وقوع ۴۴ درصد از قتل‌ های کشور در سال گذشته با استفاده از سلاح سرد گفت: «این میزان از قتل‌ ها با استفاده از چاقو، قمه، دشنه، شمشیر و ساطور انجام شده ‌است. متاسفانه وقوع قتل با استفاده از سلاح سرد بیش از ۳ درصد افزایش داشته ‌است.» او، افزود که «سلاح سرد که امروزه به عنوان نخستین آلت قتل در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد به راحتی در دسترس شهروندان قرار دارد.» 
افزایش تجاوز
سایت روزآنلاین، چهارشنبه 4 آبان ماه 1390، نوشت: رییس دیوان عالی کشور اعلام کرد تنها در طول یک ماه گذشته ۱۰۰ پرونده تجاوز به عنف و زنای محصنه رسیدگی شده که در میان آن ‌ها ۶۸ مورد احکام اعدام و قصاص تائید شده است. به تازگی گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران در سازمان ملل متحد نسبت به اعدام ‌های گسترده در حکومت اسلامی انتقاد کرده بود.
ائمه جمعه و مقامات قضایی حکومت اسلامی، دلیل افزایش تجاوز‌ها در شهرهای مختلف کشور را بی شرمانه «بد پوششی زنان» اعلام کرده بودند؛ استدلالی که منتقدان، آن را «ساده لوحانه»، «غیرواقعی» و تلاشی برای پاک کردن صورت مساله می ‌دانند.
با این حال، اعلام رییس دیوان عالی کشور نشان از افزایش آمار تجاوز‌ در ایران دارد. گرگانی می‌ گوید: «مهر ماه امسال ۱۰۰ پرونده تجاوز به عنف و زنای محصنه، ۵۶ فقره قصاص و ۱۲ فقره اعدام به دلیل تجاوز به عنف ابرام و حکم اعدام ۱۱ فقره نیز نقض شده است
حکم یک بسیجی جنایت کار متهم به ۳۰ تجاوز، نقض شد. این همان بسیجی جنایت کاری است که خبرش ماه ها پیش هم در سایت ها آمده بود و از درون زندان با به دست آوردن شماره تلفن شاکیان به آن ها زنگ می زده و فرزندان شان را تهدید به مرگ می کرده است.
روزنامه شرق، چهارشنبه، 11 آبان ماه 1390: حکم مردی که متهم است 30 زن را در تهران و شهرهای اطراف ربوده و مورد آزار قرار داده ‌است، برای بار دوم از سوی دیوان عالی ‌کشور نقض شد و متهم یک بار دیگر پای میز محاکمه خواهد رفت.
این پرونده، از سال 87 در دادگاه کیفری ‌استان تهران مطرح شد. در آن زمان، متهم نزد بازپرس به تجاوز به 30 زن اعتراف کرد و گفت قربانیان را به عنوان مسافر سوار ماشین می‌ کرد و بعد آن ها را مورد آزار قرار می ‌داد و هر کدام که مقاومت می ‌کردند، با شوکر آن ها را بی ‌حال می ‌کرد.
با تکمیل اطلاعات اولیه پرونده به شعبه 77 دادگاه کیفری ‌استان تهران فرستاده شد و اکثر شاکیان در جلسه رسیدگی حاضر شدند اما این مرد اتهامات را رد کرد و گفت زنان خودشان با او همراه شده ‌اند.
بعد از چند ماه حکم اعدام نقض و پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه 79 دادگاه کیفری‌ استان تهران فرستاده شد. این ‌بار بسیاری از شاکیان حاضر نشدند در جلسه محاکمه شرکت کنند و برخی دیگر هم از پیگیری پرونده انصراف دادند و فقط دو شاکی پیگیر ماجرا شدند.
بنابراین جلسه محاکمه بدون حضور سایر شاکیان تشکیل شد. مرد پرایدسوار یک‌ بار دیگر ادعایش را مطرح کرد و گفت به ‌هیچ‌ زنی به زور تعرض نکرده‌ و گفته ‌های دو شاکی دروغ است. بعد از پایان جلسه دادگاه هیات قضات وارد شور شدند و در نهایت با رای اکثریت متهم از اتهام تجاوز به عنف تبرئه شد.  
سه مرد جوان که متهم هستند 14 زن را ربوده و مورد آزار جنسی قرار داده ‌اند به زودی برای آخرین دفاعیات خود در دادگاه حاضر می‌ شوند. به گزارش صراط، دوشنبه، 2 آبان ماه 1390، به نقل از شرق، این سه جوان شش سال قبل به جرم آزار 14 زن بازداشت و در دادگاه انقلاب محاکمه و به اعدام محکوم شدند اما رای صادره از سوی دیوان ‌عالی کشور نقض و پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه 79 دادگاه کیفری استان تهران فرستاده ‌شد
بررسی‌ ها نشان می دهد که در ۶۵ درصد موارد، متجاوزان اقدام به ربودن قربانیان کرده ‌اند. ۲۰ درصد متجاوزان هم در پوشش راننده تاکسی و مسافرکش و ۱۵ درصد در پوشش انواع مامور (کارشناس شهرداری، مامور اداره گاز، مامور نیروی انتظامی و...) اقدام به ربودن قربانی کرده ‌اند.
خبرنگار قانون، 40 مورد از مهم ‌ترین موارد رسانه ‌ای شده تجاوز را بررسی کرده که نتیجه آن حقایق تامل ‌برانگیز و البته آزاردهنده‌ ای را در بر دارد. به گزارش خبرنگار قانون، بررسی 40 مورد تجاوز رسانه ‌ای شده از آبان 89 تا مهر 90 یعنی تقریبا یک سال گذشته، حاوی نکات قابل توجهی است.
17 مورد یعنی تقریبا 43 درصد تجاوزها گروهی و 23 مورد یعنی حدود 57 درصد تجاوزها فردی بوده است.
بررسی ‌ها نشان می دهد که 26 مورد یعنی 65 درصد متجاوزان اقدام به ربودن قربانیان کرده ‌اند. در 20 درصد موارد، متجاوزان در پوشش راننده تاکسی و مسافرکش و در 6 مورد یعنی 15 درصد در پوشش انواع مامور (کارشناس شهرداری، مامور اداره گاز، مامور نیروی انتظامی و...) اقدام به ربودن قربانی و تجاوز کرده ‌اند.
توزیع جغرافیایی 40 مورد تجاوز رسانه ‌ای شده نشان می‌ دهد که 60 درصد تجاوزها یعنی 24 مورد در مرکز کشور، 5/12 درصد در شمال کشور، 5/12 درصد در غرب کشور، 5/7 درصد در شرق و 5/7 درصد در جنوب واقع شده است.
به گزارش قانون، از 24 مورد تجاوز در مرکز کشور، 15 مورد تجاوز در استان تهران اتفاق افتاده است و این یعنی 37 درصد ازکل موارد تجاوز رسانه‌ ای شده متعلق به استان تهران بوده است.
عجیب ترین مورد تجاوز گروهی، مربوط به تجاوز بیش از 13 مرد (خبر اولیه حکایت از تجاوز 50 مرد داشت، اما بعد از تکذیب ‌ها و تاییدهای مکرر خبر تحت تعقیب بودن 20 مرد و در نهایت دستگیری 13 مرد توسط مسئولان قضایی تایید شد.) به یک زن در کاشمر خراسان و شنیع ‌ترین مورد تجاوز گروهی، 14 نفر به چند زن و دختر در مقابل دیدگان خانواده ‌های قربانیان در خمینی شهر بوده است
به گزارش خبر آنلاين، 11 آبان 1390، خشونت شهروندان ايرانی در سال ۱۳۸۹، بيش از يک ميليون و ۳۰۰ هزار نفر را به دادگاه کشانده است.

مرد میان سال به شدت مضطرب و پریشان بود. او در جملاتی کوتاه به زنش خبر داد هر سه دخترشان را به قتل رسانده و سپس از خانه فراری شد. در حال حاضر تجسس‌ برای یافتن مرد فراری ادامه دارد.
در تاریخ 29 شهریور : رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان سیستان و بلوچستان از قتل دختر 19 ساله‌ ای به ‌دست پدرش در زابل خبرداد
در تاریخ 9 مهر ماه، آفتاب نوشت جوان ایلامی که دختر 13 ساله ‌ای را به دلیل دوستی با یک پسر به قتل رسانده است، انتظار قصاص را می ‌کشد
مرگ ورزشکاران
منابع خبری ایران نوشتند که مرگ نابهنگام محمودرضا صادق ‌نیا، کاراته‌ کای اهل استان لرستان، ششمین سانحه منجر به فوت برای ورزشکاران ملی ‌پوش ایرانی در ۱۰ روز اخیر است. وی به علت ایست قلبی در حین برگزاری مسابقه جان خود را از دست داد.
در جمع‌ بندی «کلمه»، در روزهای اخیر روح ‌الله داداشی، قهرمان مسابقات زورآزمایی در ایران، در پی نزاع نیمه‌ شب در کرج، با ضربات چاقو از پا درآمد.
رضا کریم‌ پور، تیرانداز ملی ‌پوش ایران در اثر سقوط از ارتفاعات منطقه گرمسار درگذشت. زهرا فرجی، قایق ‌ران تیم ملی روئینگ زنان ایران هم در حادثه‌ ای در سد شهرچای ارومیه جان خود را از دست داد.
افزون بر این، لیلا اسفندیاری بانوی کوهنورد ایرانی هنگام بازگشت از قله گاشربروم ۲ در نپال دچار حادثه شد و جان خود را از دست داد.
صادق شیخ‌ زاده قهرمان خوزستانی پرس سینه ایران، پیش از انجام مسابقات قهرمانی کشور دچار خون‌ ریزی از بینی شده و فوت کرد
روزانه 10 نفر در تهران خودکشی می کنند
انتخاب، 19 دی 1390، نوشت: طبق تحقيقات انجام شده، زنان بيش از سه برابر مردان اقدام به خودکشی می کنند هرچند مرگ در اثر اين اقدام در ميان مردان بيش تر از زنان است. به گزارش انتخاب به نقل از پانا، قرايی مقدم به ميزان خودکشی و آمار آن در ايران اشاره می کند و می گويد: در حال حاضر ميزان خودکشی 12 نفر در هر يک هزار نفر است و استان های ايلام، کرمانشاه، کردستان و بعد همدان رکورددار آمار خودکشی در ميان زنان هستند.
اين استاد دانشگاه، بيش ترين عامل خودکشی را مسائل خانوادگی ذکر می کند و می افزايد: در تهران روزانه 10 نفر خودکشی می کنند و يکی از عوامل اصلی آن همسر دوم بودن در ميان زنان و مسائل اقتصادی در بين مردان است.
اين پژوهشگر، با بيان اين که زنان در خودکشی از مردان موفق تر عمل کرده و روش های سريع تری را برای خودکشی انتخاب می کنند عنوان می کند: تخريب شخصيت زنان، ازدواج های اجباری، تجاوزات جنسی و در نظر گرفتن آنان به عنوان ابزار از شاخص های بسيار مهم خودکشی در ميان زنان است.
خودکشی در میان دانش جویان نیز روندی رو به تزاید را نشان می ‌دهد. این در حالی است که معمولا در گروه در حال تحصیل، انگیزه زندگی و پیشرفت بالاست. در سال ۸۹ خبر خودکشی چند دانش جوی سال آخر از دانشگاه‌ های معتبر چون دانشگاه تهران و صنعتی شریف منتشر شد. یک دانش جوی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه علامه طباطبایی نیز با خوردن قرص به زندگی خود پایان داد.
جامعه ‌شناسان و روانشناسان می ‌گویند که عواملی چون مشکلات اقتصادی، جنسیت، سن، میزان همبستگی با اطرافیان، فشارهای روحی و اجتماعی از علت‌ ها و انگیزه‌ های خودکشی هستند. در میان عوامل رایج خودکشی در ایران، افسردگی و اختلافات خانوادگی با ۴۱ درصد بیش ترین سهم را دارا هستند.
مدیرکل آسیب‌ های اجتماعی سازمان بهزیستی ایران اعلام کرده که آمار خودکشی در ایران شش تا هفت نفر در هر صد هزار نفر است و ایلام در این میان، بالاترین میزان خودکشی در کشور را دارد. او، تاکید کرده که نرخ خودکشی دختران زیر سی سال از راه خودسوزی در ایلام و کرمانشاه نگران کننده است.
دکتر حسین عشایری، استاد علوم توان بخشی می‌ گوید که خودکشی برگ جریمه فرد به محیط است. محیطی که سرشار از ناامیدی، غم‌، اعتیاد، بی کاری، طلاق و بی آینده بودن است اما کسی برای تغییر آن کاری نمی ‌کند.
حسن عشایری، یکی از مهم ‌ترین عوامل خودکشی را تربیت پادگانی خانواده ‌ها و سیستم آموزشی می ‌داند که خلاء ویران گری در ذهن کودک و نوجوان ایجاد کرده و به تدریج جامعه را به ورشکستگی روانی مبتلا می ‌‌سازند.
ايران، سومين کشور جهان است که در آن آمار خودکشی زنان افزايش می يابد و در حال پيشی گرفتن از آمار خودکشی مردان است. رتبه های اول و دوم را در اين زمينه کشورهای چين و هندوستان دارند. در کليه کشورهای دنيا در برابر هر سه مرد که در اثر خودکشی می ميرند، يک زن از اين طريق جان خود را از دست می دهد
کیفیت هوای پایتخت
ايلنا، 10/10/1390، نوشت: با انتشار گزارش وضعیت 9 ماه کیفیت هوای پایتخت مشخص شد که از ابتدای امسال تهرانی ‌ها تنها دو روز هوای پاک برای تنفس داشتند. مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، با اعلام مطلب به خبرنگار ایلنا، گفت: «براساس این گزارش در 275 روز نه ماه سال 90، پایتخت نشینان فقط دو روز هوای پاک تنفس کردند
او، ادامه داد: «این در حالی است که در همین مدت تهران 169 روز هوای ناسالم داشت که از این 169 روز سه روز وضعیت هوا در وضع بسیار ناسالم قرار داشت
رشیدی، گفت: « تعداد روزهای پاک طی یک روند نزولی از 19 روز از سال 88 و 14 روز در سال 89 به دو روز پاک از سال 90 کاهش پیدا کرده است
او، تصریح کرد: «در مقابل این کاهش روزهای پاک تعداد روزهای ناسالم روندی صعودی داشته به طوری که این تعداد از 35 روز ناسالم از سال 88 و 63 روز ناسالم در سال 89 به 169 روز ناسالم در سال 90 افزایش پیدا کرده است
رشیدی، خاطرنشان کرد: «آذر امسال نیز به رقم بارندگی ‌های کم سابقه و چند سال اخیر در پایتخت، تهرانی‌ها حتی یک روز پاک نیز تجربه نکردند و هوای تهران در آذرماه 23 روز ناسالم را تجربه کرد.» 
به گزارش روابط‌ عمومی معاونت حمل و نقل و ترافيک شهرداری تهران، 6 آبان 1390، سرهنگ بازنشسته سيدهادی هاشمی که در حال حاضر به عنوان مشاور معاون حمل و نقل و ترافيک شهرداری تهران فعاليت می کند، گفت: متاسفانه هر روز بالغ بر ۱۵۰ زن و مرد در تهران فوت می کنند‌ که حدود ۲۰ درصد از مجموع مرگ و ميرهای مردم اين کلان شهر ناشی از اثرات مستقيم و غيرمستقيم آلودگی هوا است
جنگ با ماهواره ها
اخیرا خبرگزاری مهر، نوشت: حبیب کربلایی محمدنژاد، فرمانده انتظامی گرگان، گفت: «طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۴۱ دستگاه تجهیزات گیرنده ماهواره توسط ماموران انتظامی گرگان جمع‌ آوری شد
به گزارش خبرگزاری فارس، حسن فخار، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی قزوین، نیز از کشف ۲۱۸ قطعه تجهیزات ماهواره ‌ای طی چند اقدام پلیس در این استان خبر داد
اینترنت در ایران
مرکز آمار ایران، نتایج تازه ‌ترین سرشماری خود در عرصه‌ استفاده از اینترنت را منتشر کرده که پیش از این وزارت ارتباطات اعلام کرده بود، متفاوت است. این آمار به تاریخ 19 دی 1390، در «دنیای اقتصاد»، منتشر شده است.
بر اساس آنچه مرکز آمار ایران بر اساس آمارگیری نمونه ‌ای از خانوارهای ایرانی اعلام کرده تعداد کاربران اینترنت در کشور حدود ۱۱ میلیون نفر و میزان ضریب نفوذ اینترنت ۷/۱۴ درصد است. به عبارت دیگر، یعنی حدود ۸۵ درصد جمعیت ایران دسترسی به اینترنت ندارند. تازه این آمار شامل آن کاربران اینترنتی است که حداقل یک بار در سال به اینترنت متصل شده است.
هم چنین آمارهای جدید نشان می‌ دهد بخش عمده (۸۵ درصد) کاربران فعلی اینترنت هنوز از Dial Up استفاده می ‌کنند و در بهترین شرایط تعداد کاربران اینترنت پرسرعت از ۱۵ درصد کاربران فعلی فراتر نمی‌ رود.
اما وزارت ارتباطات حکومت اسلامی ایران که متولی توسعه اینترنت در کشور است تا پیش از این، آمار دیگری در این مورد ارائه داده بود.
بر اساس آمارهای گذشته وزارت ارتباطات، میزان کاربران اینترنت در ایران بیش از ۳۵ میلیون نفر و میزان ضریب نفوذ اینترنت در کشور ۴۶ درصد بوده است. بر اساس این آمارها، ایران از منظر ضریب نفوذ، تعداد کاربر و رشد اینترنت در منطقه بی‌نظیر و در جهان کم ‌نظیر بوده است؟! بنابراین، فاصله آمارهای مرکز آمار ایران و وزارت ارتباطات هم چون آمارهای دیگر حکومت اسلامی، از زمین تا آسمان است
درخواست پناهندگی 7600 ایرانی در نیمه نخست امسال
دفتر پناهندگان سازمان ملل، از درخواست پناهندگی بیش از ۷۶۰۰ ایرانی در شش ماه اول سال جاری 1390 خبر داده است...
به گزارش آتی نیوز، 28 مهر ماه 1390 برابر با 20 اکتبر 2011، دفتر پناهندگان سازمان ملل از درخواست پناهندگی بیش از ۷۶۰۰ ایرانی در شش ماه اول سال جاری خبر داده است.
در جدیدترین گزارش این نهاد سازمان ملل، گفته می ‌شود در نیمه اول سال جاری تعداد کسانی که از کشورهای صنعتی جهان درخواست پناهندگی کرده ‌اند نسبت به سال پیش ۱۷ درصد افزایش یافته است.
در گزارش سازمان ملل، از ایران به عنوان یکی از پنج کشور جهان با بیش ترین تعداد پناه جویان یاد شده است. از ۷ هزار و ۶۰۰ پناهجوی ایرانی بیش از ۳ هزار نفر از کشوری های اروپایی درخواست پناهندگی کرده ‌اند
براساس گزارش صندوق بين المللی پول، ايران از نظر مهاجرت در بين ۹۱ كشور در حال توسعه و توسعه نيافته جهان، رتبه نخست را دارد به نحوی كه ساليانه ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تحصيل كرده از ايران خارج می شوند.
براساس آمار ارائه شده از سوی بنياد علمی آمريكا، در ميان مهاجران مقيم آمريكا، ایران پس از كشورهای هند و چين، در رتبه سوم قرار دارد كه از اين كشورها به ترتيب ۲۲۸، ۱۶۵ و ۱۰۵ هزار نفر با تحصيلات عالی به آمريكا مهاجرت كرده اند و چنان چه به جمعيت اين سه كشور توجه شود، متاسفانه ایران با تفاوت قابل ملاحظه ای، رتبه نخست مهاجرت نخبگان به آمريكا را در جهان داراست.
یک شنبه بیست و پنجم دی 1390 - پانزدهم ژانویه 2012

 
                       بهرام رحمانی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر